PolicyWatch

Rundspørge: Investorer tøver med at skyde penge i SAS

Usikkerhed oven på strejke samt en omfattende spareplan på vej får de tungeste danske investorer til at afvente.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Det er afgørende for SAS’ overlevelse at finde nye investorer, der skal bidrage til at skaffe de 7 mia. kr., der kræves for at holde flyselskabet i luften de kommende måneder.

Men ifølge en rundringning foretaget af Berlingske får usikkerhed om omfattende spareplan og rekonstruktion flere af de tungeste danske investorer til at holde døren lukket på trods af ny aftale mellem piloterne og SAS.

”Aftalen er en nødvendig, men ikke tilstrækkelig betingelse for SAS’ overlevelse. Næste skridt er at overbevise investorerne om, at ledelsens nye forretningsplan kan genskabe et rentabelt SAS, også på den lange bane,” skriver investeringschef Anders Schelde ved AkademikerPension i en mail til Berlingske.

Heller ikke hos pensionskassen PenSam ønsker man at investere i SAS. ATP, PensionDanmark og Danica Pension har ikke ønsket at kommentere, om de er interesserede i SAS. Det har Pensionskasserne Topdanmark og AP Pension heller ikke, men de to sidstnævnte oplyser til Berlingske, at de ikke på nuværende tidspunkt har aktier i SAS.

Analytiker ser en mulighed for at hente milliarder hos SAS

Mere fra PolicyWatch

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder og får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Til nytår bliver fonden en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier