Russisk exit går bedre end ventet for Mærsk

Mærsk nærmer sig et endelig exit fra Rusland trods udfordringer på grund af sanktioner. Det ser også ud til at blive billigere end først antaget at trække sig ud af landet.
Mærsk-topchef Søren Skou kunne fortælle, at det bliver mindre omkostningstungt at forlade end Rusland end først antaget. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mærsk-topchef Søren Skou kunne fortælle, at det bliver mindre omkostningstungt at forlade end Rusland end først antaget. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mange transportselskaber har siden Ruslands invasion af Ukraine trukket sig ud af landet eller afhændet deres aktiviteter. For Mærsk er det en længerevarende proces, men arbejdet med at afvikle samtlige russiske aktiviteter går bedre end forventet.

Sådan lød det fra Mærsk-topchef Søren Skou på et pressemøde onsdag i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal.

”Det er gået bedre med at få containere ud af Rusland, end vi havde forventet. Jeg tror kun, vi har 6000 tilbage nu,” fortalte han.

Exittet fra Rusland er en bekostelig affære for transport- og logistikkoncernen, men i rapporten for andet kvartal fremgår det, at den bliver mindre dyr end først antaget. Man er således lykkedes med at hente flere containere ud af Rusland, end man først regnede med.

Det betyder, at den negative påvirkning på driften fra nedskrivningen af de russiske aktiviteter falder fra 718 mio. dollar i første kvartal, svarende til 5,2 mia. danske kroner, til 624 mio. dollar.

Selvom en række internationale sanktioner, som er blevet lagt ned over Rusland efter dets invasion af Ukraine, påvirker Mærsks afhændelse af aktiviteter i landet, forventer koncernen at være helt ude inden længe, lød det fra Søren Skou.

”Vi forventer at afslutte dem alle (de resterende salg, red.) i løbet af relativt kort tid. For at kunne sælge noget i Rusland skal vi også overholde de gældende sanktioner, så det er ret kompliceret strikket sammen.”

Mærsk lukker for nye forsendelser til og fra Rusland

Mærsk overvejer tiltag over for russisk havnesats

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også