PolicyWatch

Trods lovning fra minister mangler der stadig afklaring om minkavleres fremtid

I foråret lovede landbrugsminister Rasmus Prehn en afklaring inden sommerferien på, hvorvidt dansk minkavl kunne genoptages efter nytår. Minkavlerne venter stadig, og det vækker kritik hos både støtteparti og opposition.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S). | Foto: Jens Dresling

Minkavlere, der ønsker at vende tilbage til erhvervet, må være tålmodige lidt endnu, da det endnu ikke af besluttet, om erhvervet må genoptages efter nytår.

Det var ellers landbrugsminister Rasmus Prehns ambition i maj at give en afklaring inden sommerferien, men den er endnu ikke kommet, skriver Altinget.

Både Enhedslisten og Venstre kritiserer den manglende afklaring fra ministeren og oplyser desuden, at de endnu ikke har deltaget i drøftelser om sagen.

”Det er stærkt kritisabelt. Der er nogle minkavlere, der ønsker at genoptage produktionen, og de har brug for et svar meget hurtigt,” siger Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre, til mediet.

Ifølge Altinget har 15 minkavlere givet tilsagn om at ville starte op igen, hvis minkavl igen bliver lovligt i Danmark.

Rasmus Prehn har ikke haft mulighed for at stille op til et interview med Altinget, men skriver i et skriftligt svar, at beslutningen skal ske på et ”forsvarligt grundlag”, og at der arbejdes på højtryk for at give minkavlerne et svar. Siden 2020 har det været forbudt at have mink i Danmark.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier