PolicyWatch

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Formand i Finansforbundet, Kent Pedersen, mener, at den høje lønpræmie i bansektoren blandt andet skyldes høj produktivitet. | Foto: PR/ Finansforbundet

Finansforbundet er uenig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens kritik af høje lønninger i den danske banksektor, skriver Børsen Pro Finans.

Styrelsen anfører i den længe ventede rapport om konkurrencen i den finansielle sektor, at lønpræmien i bankmarkedet ligger i top ti blandt 128 forskellige brancher, heriblandt forsikring, pension, kreditforeninger og finansiel service. Lønpræmien er den del af lønnen, der ikke kan forklares af for eksempel uddannelse, erfaring og lignende. Styrelsen skriver videre, at en høj lønpræmie kan være en indikation på, at konkurrencen ikke er effektiv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier