PolicyWatch

Krig i Ukraine koster krydstogtgæster i København

Manglende adgang til russisk trækplaster betyder op til 300.000 færre krydstogtturister i København.

Foto: Jens Dresling

Der er kommet markant færre krydstogtgæster til København i år på grund af krigen i Ukraine. Det skriver Berlingske.

På nuværende tidspunkt forventer Københavns havn omkring 300.000 færre gæster i år end anslået. Det er et fald på omkring 30 procent.

Det skyldes især, at den russiske by Sankt Petersborg er et vigtigt trækplaster for krydstogtgæster i Østersøen. Men den kan på grund af krigen i Ukraine og de deraf følgende internationale sanktioner ikke besøges.

Det kan mærkes i turismebranchen i København, da krydstogtgæster bidrager med et årligt forbrug på over en milliard kroner i Danmark, skriver Berlingske.

”Størstedelen af pengene bliver lagt i København, så det har stor betydning for hele byen. Det kan helt klart mærkes, når der er en nedgang,” siger Michael Folmer Wessman, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv til Berlingske.

Umiddelbart efter invasionen af Ukraine betød sanktionerne mod Rusland ellers, at flere skibe blev omdirigeret fra Sankt Petersborg til København. Men det var en kortvarig tendens.

Henrik Ahlqvist, som er krydstogtschef i Copenhagen Malmø Port, der er selskabet bag Københavns havn, fortæller til Berlingske, at Københavns Havn kun forventer omkring 300 krydstogtskibe i år.

I slutningen af marts var forventningen ellers på 344 krydstogtskibe, hvilket ville være på niveau med antallet af krydstogtskibe i 2019 før coronakrisen.

Der er også færre om bord på de skibe, som kommer. Inden sæsonen regnede havnen med, at der ville komme omkring en million passagerer med krydstogtskib til København. Nu er den forventning skruet ned til 700.000 passagerer.

Dansk Erhverv jubler over SAS-aftale

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier