Borgmester vil prøve at gribe ind over for "spøgelsesbutikker"

Ifølge københavnsk borgmester er lagerbutikker, der også kaldes ”spøgelsesbutikker” eller ”dark stores”, ikke attraktive at have i bybilledet. Borgmesteren håber, at lokalplan kan komme i spil, skriver Dagligvarehandlen.
Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke begejstret for udsigten til såkaldte dark stores i det københavnske bybillede. | Foto: Marcus Emil Christensen
Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke begejstret for udsigten til såkaldte dark stores i det københavnske bybillede. | Foto: Marcus Emil Christensen
af MARIA BROE TRUSTRUP HANSEN og susanne horsdal

Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke særlig positiv stemt over for, at selskaber som Wolt Market og Gorillas åbner såkaldte ”spøgelsesbutikker” eller dark stores i hovedstaden, skriver Dagligvarehandlen.

Meldingen kommer, efter at Poul Cullura, der er Meny-købmand i Illum, i et opslag på Linkedin har kritiseret, at quick commerce-selskaberne rykker ind i gadebilledet med butikker, som ikke er åbne for alle, men i stedet fungerer som et opsamlingssted eller lager. Borgmesteren er enig i kritikken.

”De her lagerbutikker er bestemt ikke noget, jeg ønsker for vores by. De ser forfærdelige ud med deres helt tillukkede facader og bidrager på ingen måde til en levende by. Derudover skaber de også en masse trafik med scootere og biler, der skal hente varer – ofte på steder, hvor der er trangt i forvejen,” siger Line Barfoed til Dagligvarehandlen.

Borgmesteren har bedt kommunens forvaltning om at undersøge, hvilke muligheder kommunen har i forhold til gribe ind over for lagerbutikkerne, og hun peger på, at der eksempelvis kan være bestemmelser i lokalplaner, der betyder, at der skal være udadvendt serviceerhverv i stueetagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også