PolicyWatch

Borgmester vil prøve at gribe ind over for "spøgelsesbutikker"

Ifølge københavnsk borgmester er lagerbutikker, der også kaldes ”spøgelsesbutikker” eller ”dark stores”, ikke attraktive at have i bybilledet. Borgmesteren håber, at lokalplan kan komme i spil, skriver Dagligvarehandlen.

Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke begejstret for udsigten til såkaldte dark stores i det københavnske bybillede. | Foto: Marcus Emil Christensen

Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke særlig positiv stemt over for, at selskaber som Wolt Market og Gorillas åbner såkaldte ”spøgelsesbutikker” eller dark stores i hovedstaden, skriver Dagligvarehandlen.

Meldingen kommer, efter at Poul Cullura, der er Meny-købmand i Illum, i et opslag på Linkedin har kritiseret, at quick commerce-selskaberne rykker ind i gadebilledet med butikker, som ikke er åbne for alle, men i stedet fungerer som et opsamlingssted eller lager. Borgmesteren er enig i kritikken.

”De her lagerbutikker er bestemt ikke noget, jeg ønsker for vores by. De ser forfærdelige ud med deres helt tillukkede facader og bidrager på ingen måde til en levende by. Derudover skaber de også en masse trafik med scootere og biler, der skal hente varer – ofte på steder, hvor der er trangt i forvejen,” siger Line Barfoed til Dagligvarehandlen.

Borgmesteren har bedt kommunens forvaltning om at undersøge, hvilke muligheder kommunen har i forhold til gribe ind over for lagerbutikkerne, og hun peger på, at der eksempelvis kan være bestemmelser i lokalplaner, der betyder, at der skal være udadvendt serviceerhverv i stueetagen.

Gorillas melder ud om fremtiden i Danmark – forretningen får ny ejer

Wolt Market-chef: ”Vi skal sørge for at vi ikke bliver magelige”

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier