Life Science Rådet klar med første anbefalinger til en styrket branche

Life Science Rådet er kommet med de første fem anbefalinger til regeringen. Anbefalingerne tæller blandt andet en permanentgørelse af forskningsfradrag.
Erhvervsminister Simon Kollerup glæder sig til at se nærmere på anbefalingerne fra Life Science Rådet, siger han i en pressemeddelelse. | Foto: Jonathan Damslund
Erhvervsminister Simon Kollerup glæder sig til at se nærmere på anbefalingerne fra Life Science Rådet, siger han i en pressemeddelelse. | Foto: Jonathan Damslund

Life Science Rådet, der er nedsat af Erhvervsministeriet, afleverede fredag sine første anbefalinger til regeringen om, hvordan den danske life science-sektor kan komme til at stå endnu stærkere. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Rådet har delt sine første fem anbefalinger op under fem overskrifter.

Rådene er politisk rettede, og formålet med arbejdet i Life Science Rådet er at styrke samarbejdet mellem offentlige og private aktører på life science-området og bringe erhvervslivet og sundhedsområdet tættere sammen om løsninger, lyder det i Rådets opdrag.

En af anbefalingerne fra Life Science Rådet er, at det får hovedprioritet, at fradraget på forsknings- og udviklingsaktiviteter på 130 pct. bliver realiseret så hurtigt som muligt ved at få etableret et finansieringsgrundlag. Derudover anbefaler rådet, at loftet på forsknings- og udviklingsfradraget udfases over en periode, så incitamentet for yderligere forskningsinvesteringer i det private øges.

Rådet lægger vægt på, at fradragsordninger er et væsentligt konkurrenceparameter, når life science-virksomheder overvejer placering af sine forskningsaktiviteter.

Derudover anbefaler rådet, at der sker en opprioritering af forskning i forebyggelses- og behandlingsindsatsen inden for de store kronikerområder.

”Den danske life science-sektor er exceptionel. Og arbejdet i rådet her viser, hvordan alle parter på tværs af life science-sektoren har viljen til at samarbejde om en fælles retning til gavn for endnu bedre patientbehandling og vækst i Danmark. Der er så store potentialer for vækst inden for life science sektoren, og derfor glæder jeg mig til at se nærmere på anbefalingerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Politikere vil give life science ekstra skub: Vi kan vækste yderligere

Life science-industri: Politiske resultater må ikke blive sovepude

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter