PolicyWatch

ARC overvejer om det er værd at søge EU-støtte til CO2-fangst

Amager Ressource Center føler sig bortdømt af EU-agentur, der skal vurdere støtte til projekter om CO2-fangst. Det viser en aktindsigt, som Klimamonitor har fået.

Økonomisk hjælp til et CO2-fangst-anlæg på Amager Bakke er to gang blevet afvist af EU. ARC overvejer nu, om det er værd at søge penge en tredje gang, skriver Klimamonitor. | Foto: Jens Dresling

EU åbner snart for uddelingen af næsten 22 milliarder støttekroner til at medfinansiere storskala-projekter inden for blandt andet CO2-fangst.

Det er umiddelbart en god nyhed for Amager Ressource Center (ARC), der gerne vil have støtte til dække udgifterne til et anlæg til CO2-fangst på Amager Bakke.

Men ARC er to gange tidligere blevet forbigået hos fonden, og en aktindsigt, som Klimamonitor har fået, viser, at det blandt andet skyldes, at ARC har valgt at ville bruge klimavenlig cement fra Aalborg Portland til konstruktion af anlægget, der skal rense røggassen for CO2. Det skulle ifølge ARC spare 288,4 tons CO2.

Men CINEA Agency (European Climate, Infrastructure and Environment), der bedømmer ansøgningerne, mener ikke, at besparelsen er tilstrækkeligt underbygget, viser aktindsigten.

Det har ARC klaget over, og selskabet overvejer nu, om det er umagen værd at forsøge at søge midler igen. Også fordi de to tidligere ansøgninger har kostet fem millioner kroner og et halvt års arbejde, skriver Klimamonitor.

”Det er svært for ARC at forstå, at EU-systemet kan kritisere et CO2-regnskab, som er påtegnet af en EU-certificeret aktør,” siger Nils Thor Rosted, kommunikationschef hos ARC til mediet.

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

ARC søger ikke den statslige pulje til CO2-fangst

CO2-fangst er Aalborg Portlands bedste klimakort – men også en risikabel satsning

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier