Ny struktur rykker nærmere for L&F - en nyvalgt og fem gengangere

Den nye struktur bød på valg til mange af L&Fs landmands-repræsentanter.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

De fritvalgte landmænd, der skal repræsentere landboforeningerne - den tidligere såkaldte primærside i fremtidens Landbrug & Fødevarer blev torsdag fundet på delegeretmødet i Herning.

Dermed blev der sat navn på fire landmænd ud af det samlede kommende forretningsudvalg på 30 personer i interesseorganisationens nye struktur.

I alfabetisk rækkefølge blev det til valg til Carl Christian Pedersen, Hans Gæmelke, Henrik Jessen, Kristian Gade, Lars Jonsson, Torben Povlsen. De seks blev valgt i kampvalg blandt de delegerede, under hensyntagen til geografisk repræsentation for landets landboforeninger.

Af de seks var det kun Henrik Jessen, formand for Landbosyd, der var nyvalgt. Resten havde tidligere plads i den nu tidligere primærbestyrelse på Axelborg.

Poul Henrik Prahl og Torben Farum blev dermed suppleanter.

Den nye struktur betyder et opgør med den hidtidige opdeling mellem primær og virksomheder - altså landmænd og virksomhedernes repræsentanter.

I stedet vil interesseorganisationens opbygning fremover bestå af et formandskab på seks personer, et forretningsudvalg på 30 og en hovedbestyrelse på 77 medlemmer.

Før delegeretmødet blev familielandbruget sikret en plads i form af Lone Andersen og Henrik Bertelsen i forretningsudvalget. Også en række af sektorerne i L&F er sikret repræsentation.

Formandsskabet valgt af landmændene består dermed også for de næste år af formand Søren Søndergaard, viceformand Thor Gunnar Kofoed og viceformand Lone Andersen.

Viceformand valgt for Landbrug & Fødevarer

Virksomhedssiden vælger først sine repræsentanter til forretningsudvalget i december. Først derefter vil også virksomhedernes del af formandskabet ligge fast. I dag er disse formand Asger Krogsgaard, næstformand Steen Nørgaard Madsen og medlem af formandskabet Christian Høegh-Andersen.

På delegeretmøde kom Arla topchef Peder Tuborgh onsdag med en kras kritik rettet mod Folketinget - og en klar opfordring til L&F om at sætte ind aktivt nu for at sikre især mælkeproduktionen:

Arlas topchef i kras klimakritik: Politikerne lever i bundløs uvidenhed

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter