Energipriser gnaver i DSB-overskud for tredje kvartal

DSB er ligesom mange andre virksomheder ramt af høje energipriser. Punktligheden er udfordret.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Nøjagtigt som mange andre virksomheder kæmper DSB også med de høje energipriser.

Det statsejede transportselskab har tirsdag aflagt regnskab for tredje kvartal, som viser et overskud før skat på 38 millioner kroner. Overskuddet kunne dog have været større, hvis ikke det var for de stigende udgifter til el og diesel.

DSB fortæller selv, at selskabets energiomkostninger er steget med 307 millioner kroner i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Hvad passagerantallet angår, er DSB ved at være tilbage på niveauet før corona. Der blev i alt foretaget 43,9 millioner rejser i tredje kvartal, hvilket svarer til en forbedring på 51 procent i forhold til sidste år. Men der er stadig 11 procent op til 2019-tallene.

Punktligheden lader dog noget tilbage at ønske. Store spor- og signalarbejder har varet længere end beregnet, og det har gjort det vanskeligt at lægge vagtplaner. Derudover var det kun 70,3 procent af kunderne i fjern- og regionaltogene, der i kvartalet oplevede, at de var fremme inden for tre minutter efter planlagt ankomst.

Målet for 2022 er en kundepunktlighed på minimum 77,9 procent. Lægger man tallene for de tre første kvartaler sammen, bliver det foreløbige facit 73,0 procent.

En mere positiv nyhed er det, at samtlige 42 ellokomotiver, som er bestilt hos tyske Siemens, nu er leveret. Det betyder, at udledningen af CO2 bliver mindsket i forhold til de gamle diesellokomotiver.

Transportministeriet får kritik for mangelfulde mål på jernbaneinvesteringer

Hackerangreb og fejl gav nedbrud i togdrift lørdag

DSB ramt af stigende priser på energi i andet kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også