Ørsted sætter fart på brintprojekt til milliarder

Tæt på Holstebro vil energiselskabet Ørsted bygge Danmarks største brintanlæg, der i stor skala skal omdanne vind- og solstrøm til brændstof.
Ørsted er klar til at bygge et brintanlæg i stor skala. | Foto: Ørsted / Pr
Ørsted er klar til at bygge et brintanlæg i stor skala. | Foto: Ørsted / Pr
af marketwire

Ørsted og partneren Skovgaard Energy sætter fart på udviklingen af et brintanlæg til milliarder af kroner i Idomlund tæt på Holstebro. Anlægget vil blive det største i Danmark, men også høre til i den globale top. Det skriver Finans.

”I en dansk kontekst er det et utrolig stort projekt. I en europæisk kontekst er det også meget stort. Der er tale om et anlæg, som vil kunne mærkes på den samlede europæiske produktion af brint,” siger Anders Nordstrøm, som er driftsdirektør i Ørsted P2X, til Finans.

Investeringen i anlægget, der skal kunne omdanne strøm fra vedvarende energikilder til brændstof, vil bare i første etape beløbe sig til 1-5 mia. kr., og projektet har et potentiale på 3 gigawatt - eller dobbelt så meget som det næststørste danske projekt under udvikling.

I første fase vil anlægget få en kapacitet på 150 megawatt, men det skal ses i sammenligning med, at det største anlæg i drift i Danmark dag er på blot 20 megawatt.

Ørsted og CIP går sammen om at fordoble dansk havvind

Ørsteds brintprojekt med Maersk og DFDS får EU-Kommissionens godkendelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter