Nordea sætter sektormål for at reducere CO2-udledning

Nordea har sat nye sektormål inden for shipping, boligejendomme, olie og gas samt minedrift for at kunne reducere sin CO2-udledning på tværs af udlåns- og investeringsporteføljer. 
Foto: PR/Nordea
Foto: PR/Nordea
af marketwire

Nordea har sat fire nye sektormål, som skal bidrage til, at banken kan nå sin målsætning om at reducere CO2-udledningen med 40-50 pct. på tværs af sine udlåns- og investeringsporteføljer i 2030. Det meddeler banken mandag.

Målene er sat inden for shipping, boligejendomme, olie og gas samt minedrift. 

For shipping skal den fysiske udledningsintensitet reduceres i bankens portefølje med 30 pct. fra 2019 til 2030, mens udledningsintensiteten skal reduceres i boligejendomme med 40-50 pct. i samme periode.

Banken vil også reducere de absolutte finansierede udledninger for olie og gas i scope 1, 2 og 3 fra efterforskning og produktion med 55 pct. fra 2019 til 2030. 

Dertil vil Nordea udfase udgravning af tørv til energiproduktion senest i 2025. 

De netop offentliggjorte mål spiller ind i den overordnede målsætning, som banken lancerede i 2021 som den første nordiske bank.

Siden slutningen af 2019 har Nordea nedbragt sin finansiering til hele olie-, gas- og offshoresektoren med mere end 70 pct. Dertil er bankens mål at forlade offshoresektoren senest i 2025.

Ny regering lader ikke banker slippe for særskat: Men finanssektoren får andre ønsker opfyldt

Staten vil udstede grøn obligation næste år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter