Pia Kjærsgaard vil tildele Netcompany en dummebøde

Mylderet af postkasseløsninger, som kun få kan finde rundt i, bør udløse, at staten overtager Netcompanys postkasse mit.dk og lukker den, siger Kjærsgaard.
Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

E-boks, mit.dk, borger.dk og digital post. Det er for svært at finde rundt i antallet af postkasser, hvor man kan modtage post fra det offentlige - og det bør staten gøre noget ved.

Det mener ældreordfører i Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, der foreslår, at staten vrider armen rundt på Netcompany og tvinger selskabets postkasseløsning fra dem. Det skriver mediet Radar.

”Det siger noget om, hvor rodet det hele er, at jeg ikke vidste, at det var Netcompany, der stod for det her. Men derfor bør der komme en dummebøde til dem fra staten. Jeg tror bare, at vi hele vejen igennem har overreageret på det her og haft snorene ude alle mulige veje, og derfor er der for mange postkasser, og det er dumt, at man har forpligtiget sig på den her måde, men så må man tage sig selv i nakken og sige, og hvad gør vi så,” siger hun til Radar.

Postkassen mit.dk - ikke at forveksle med MitID - kom skævt fra start, da Netcompany lancerede den i begyndelsen af 2022 som konkurrent til e-boks. Dengang var den kun oppe i kort tid, hvorefter den blev lukket. Det viste sig efterfølgende, at nogle oplevede at få adgang til andres meget private dokumenter via postkassen.

Mange visningsklienter

Løsningen mit.dk er er en såkaldt visningsklient, der kan vise digital post fra det offentlige og også rumme post fra de private virksomheder, som Netcompany indgår aftaler med. Sådanne aftaler har mange dog i forvejen med konkurrenten E-boks, der også kan vise post fra det offentlige.

Det betyder, at brugerne kan tjekke digital post fra det offentlige flere steder, hvilket ikke gør sig gældende for post fra private, hvor man må tjekke flere steder for at finde eksempelvis sin lønseddel.

Mens Netcompany leverer infrastrukturen til digital post til det offentlige, er postkassen mit.dk et privat initiativ fra selskabet.

Man kan også læste digital post fra det offentlige hos den offentliges egen digitale post-app, hvor der dog ikke er post fra private afsendere. Hertil kommer, at man også kan tjekke sin post på borger.dk.

Flere politikere har kritiseret moradset af postkasser for at være alt for uoverskueligt for danskerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter