Søren Gade er topscorer på lønningsliste hos danske havneformænd

Folketingets formand, Søren Gade, er samtidig den bedst betalte formand for en dansk havn, viser opgørelse.
Folketingets formand, Søren Gade, er også den bedst betalte havneformand i Danmark. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Folketingets formand, Søren Gade, er også den bedst betalte havneformand i Danmark. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Søren Gades dobbeltrolle som formand for Folketinget og formand for Esbjerg Havn har vakt kritik, og nu kan Jyllands-Posten fortælle, at Venstre-manden er den bedst betalte havneformand i Danmark.

Søren Gade tjener 310.349,28 kr. i vederlag fra Esbjerg Havn for den omdiskuterede formandspost, hvilket er ca. 35.000 kr. mere end de næstbedst lønnede havneformænd i Danmark. Dertil kommer altså hyren som formand for Folketinget, hvor Gade ligesom statsministeren tjener 1,7 mio. kr. om året.

Ifølge næstformanden i Esbjerg Havns bestyrelse, Jesper Frost Rasmussen, som også er borgmester i Esbjerg for Venstre, er Gades vederlag fastsat efter ansvaret for en formand ”for en havn med en millionomsætning.” 

Jesper Olsen, formand for den danske afdeling af interessereorganisationen Transparency International, mener, at Esbjerg Havn betaler en beskeden pris, men som ifølge ham er uforenelig med Gades formandskab for Folketinget.

”Beløbet er en afspejling af jobbeskrivelsen. Esbjerg Havn har ansat Søren Gade, fordi den skal have noget for pengene. Den skal have åbnet døre, som ikke hvem som helst kan åbne. Derfor kan jeg godt forstå, hvis Esbjerg Havn nærmest ikke har kunnet få armene ned, da de hyrede Søren Gade,” siger Jesper Olsen. 

Søren Gade selv har afvist, at der skulle være nogen problemer med dobbeltrollen og udtalt, at han nok selv skal vurdere, om han er inhabil.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også