Amazon og Microsoft under mistanke for cloud-dominans i Storbritannien

Cloudtjenester fra Amazon og Microsoft begrænser konkurrencen blandt internetselskaber, vurderer den britiske vagthund inden for telekommunikationsområdet. 
Foto: Dado Ruvic
Foto: Dado Ruvic
Af Marketwire

Amazon og Microsofts cloud-tjenester kan begrænse konkurrencen blandt internetselskaberne i Storbritannien.

Det vurderer den britiske vagthund inden for telekommunikationsområdet, skriver Bloomberg News.

Storbritanniens Office of Communications, også kendt som Ofcom, har fundet flere beviser på metoder, der gør det vanskeligt for brugere at skifte og anvende flere cloud-tjenester.

Sådan lyder konklusionen fra en årelang undersøgelse af cloud-markedet. Det er især bekymrende taget Amazon og Microsofts markedsposition i betragtning.

”Høje barrierer for at skifte skader allerede konkurrence, i hvad der er et hurtigt voksende marked,” siger Fergal Farragher, der er direktør i Ofcom med ansvar for markedsundersøgelser, ifølge Bloomberg News.

”Vi mener, at en mere dybdegående granskning er nødvendig,” fortsætter han.

Granskningen af Amazon og Microsofts cloud-tjenester blev indledt i oktober, på bekymring om at udbydere af den størrelse kan begrænse innovation og væksten.

Udbyderne, der beskrives som værende af ”hyperstørrelse”, tæller foruden Microsofts Azure, Amazons AWS også Alphabets Google Cloud.

Samlet sidder de tre selskaber på 80 pct. af omsætningen fra det britiske marked for cloud-infrastruktur, der efter Ofcoms beregninger har en værdi på 15 mia. pund.

Ofcom vil derfor anbefale de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority, at indlede en undersøgelse af markedet for cloud-infrastruktur.

”Vi er klar til at gennemføre en markedsundersøgelse på det område, hvis Ofcom vurderer, at det er nødvendigt efter konsultationsprocessen,” oplyser en talsperson fra konkurrencemyndighederne.

En talsperson fra Microsoft fortæller til Bloomberg News, at selskabet er engageret i at sikre et konkurrencedygtigt marked for cloud-teknologi i Storbritannien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter