Troels Lund vil nedsætte afgift på generationsskifte i virksomheder

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen havde på Folkemødet på Bornholm løfter med til erhvervslivet og ukrainerne, der er i krig med Rusland.
Den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, som er en central figur i regeringspartiet Venstre under formand Jakob Ellemann-Jensens sygeorlov, havde løfter med til erhvervslivet, da han lørdag holdt tale på Folkemødet på Bornholm. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, som er en central figur i regeringspartiet Venstre under formand Jakob Ellemann-Jensens sygeorlov, havde løfter med til erhvervslivet, da han lørdag holdt tale på Folkemødet på Bornholm. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Af Ritzau og PolicyWatch

Troels Lund Poulsen, som er fungerende forsvarsminister (V), lover, at Danmark vil bakke op om at sende kampfly til Ukraine, der nu på andet år er i krig med naboen Rusland.

Dertil havde forsvarsministeren, som er en central figur i regeringspartiet Venstre under formand Jakob Ellemann-Jensens sygeorlov, også løfter med til erhvervslivet, da han i dag holdt tale på Folkemødet på Bornholm.

Han vil eksempelvis give danske iværksættere bedre vilkår.

”Regeringen vil derfor forbedre forholdene for iværksætterne, så de får bedre adgang til kapital og adgang til talent. Vi har allerede taget fat på at løse problemet ved at lempe adgangen for international arbejdskraft,” sagde Troels Lund Poulsen.

Regeringen vil desuden give etablerede virksomheder et ekstra skattefradrag for forskning, og den vil lempe afgiften ved generationsskifte.

”For selv om vi har en stærk økonomi, og rekordmange er i arbejde, så mener jeg ikke, vi kan tage noget for givet,” sagde Troels Lund Poulsen.

Den fungerende forsvarsminister uddybede desuden SVM-regeringens holdning til at sende kampflyt til Ukraine, der blev invaderet af Rusland den 24. februar 2022. Blodige kampe har raset lige siden i Ukraine.

Danmark vil ikke sende kampfly alene

Troels Lund Poulsen (V) slog i sin tale på Folkemødet fast, at Danmark ikke kommer til at donere kampfly til Ukraine alene og uden opbakning fra USA.

Men Danmark kommer højst sandsynligt til at bakke op om vestlige donationer af kampfly på et tidspunkt, lyder det nu.

”Jeg vil gerne sige, at jeg ikke kan forestille mig, at vi ikke bakker op.Ukraine har brug for fly. Mere end nogensinde, hvis de skal vinde deres kamp. Det gælder også danske F-16-kampfly”, sagde Troels Lund Poulsen i sin tale.

For blot to dage siden lød det fra den fungerende forsvarsminister, at der fra dansk side ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt der skal doneres danske kampfly.

Det slog han fast igen efter sin tale.

”Regeringen har ikke truffet nogen beslutning endnu omkring F-16-kampfly”, siger Troels Lund Poulsen.

Inden længe kommer ukrainske piloter til Danmark, hvor de skal trænes i at flyve og vedligeholde F-16-fly.

Træningen kommer til at ske på Skrydstrup-basen i Jylland, oplyste Troels Lund Poulsen torsdag.

Danmark og Holland står i spidsen for det vestlige samarbejde om at træne ukrainske piloter.

”Der er stor opbakning og ros til det initiativ. Og jeg kan sige, at det vækker opsigt ude i verden, at Danmark nu er med til at tage det skridt”, sagde Troels Lund Poulsen i sin tale.

Danmark har i alt 43 F-16-kampfly, hvoraf 30 er en aktiv del af flyflåden. De danske F-16-fly er dog ved at blive udskiftet med mere moderne F-35-kampfly.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter