Ledigheden falder for første gang i syv måneder

Ledigheden tog et lille fald i juni, viser tal fra Danmarks Statistik. Det overrasker økonom i Dansk Erhverv.
Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
af marketwire

Arbejdsløsheden i Danmark faldt med 300 fuldtidsledige i juni, og det er første gang i syv måneder. Det skriver Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar på de netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

”Det er overraskende, at ledigheden falder, fordi dansk økonomi har økonomisk modvind. Det danske arbejdsmarked møder modvind fra kraftige rentestigninger og vækstafmatning på de danske eksportmarkeder, men det har ikke fået ny ledighedsbølge til at vælte ind for Danmark,” udtaler Kristian Skriver.

Bruttoledigheden endte på 2,8 pct. i juni, hvilket er uændret i forhold til måneden før. Det samlede antal bruttoledige faldt imidlertid med 300 til 82.000 personer fra maj til juni i sæsonkorrigeret tal. Faldet henføres ifølge Danmarks Statistik til færre aktiverede ledige.

Bruttoledigheden omfatter både registrerede ledige og aktiverede dagpenge- og arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere.

Nettoledigheden lå samtidig på 2,4 pct. i juni, hvilket er samme niveau som måneden forinden.

”Frem mod årets udgang venter vi, at ledigheden stiger svagt på grund af den økonomiske modvind. Vi har allerede set de første tegn i jobopslag fra Jobindex. Tal fra Jobindex viser, at der er i juni var ca. 20 pct. færre jobopslag på Jobindex end juni sidste år. Der er tegn på, at arbejdsmarkedet er gået ned i et lavere gear, hvor efterspørgslen efter arbejdskraft aftager,” skriver seniorøkonomen fra Dansk Erhverv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også