PolicyWatch

Mette Frederiksen: Bedre forskning frem for lavere afgifter

Socialdemokratiet vil give bedre vilkår for forskning i erhvervslivet men ingen afgiftslettelser i nyt erhvervsudspil.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets formand præsenterer torsdag partiets bud på et erhvervsudspil. Udspillet, der indeholder fire initiativer til en samlet pris på ca. en mia. kr., lægger blandt andet op til at løfte virksomhedernes fradrag for forskning fra 110 pct. til 130 pct. samt at sætte 50 mio. kr. af til at forbedre lånemuligheder for små og mellemstore virksomheder i yderområder.

Det skriver Børsen.

Partiet vil også målrette kontrolindsatser de virksomheder, der snyder, mens de, der ikke gør, skal mødes med tillid og færre krav, og samtidig inviteres erhvervslivet i dialog om, hvordan afgifter og rammevilkår kan tilrettelægges bedre – dog uden at det må koste statskassen en krone.

"Vi vælger at bruge pengene mere målrettet på at forhøje fradraget i forhold til forskning i virksomhederne. Det er en bedre vej at gå for virksomhederne og dansk erhvervsliv end bare at give nogle afgiftslettelser," siger Mette Frederiksen.

I DF ser erhvervsordfører Hans Kristian Skibby positive takter i udspillet, men han mener, at Socialdemokratiet fører overbudspolitik ved at forslå, at en del af finansieringen til udspillet skal komme højere afgift på at arve virksomheder samt højere beskatning af kapitalindkomst.

"Det er jo en dødssejler, for de forslag vil vi andre ikke være med til. Jeg savner, at de anviser, hvor de reelt vil finde pengene," siger Hans Kristian Skibby.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier