PolicyWatch

Virksomheder vil drøfte handel og klima med Trump

Når USA’s præsident kommer til Danmark, står danske virksomhedsledere i kø for at tale om klima- og handelspolitik med præsidenten.

Præsident Donald Trump ankommer til Northern Kentucky International Airport i Kentucky. | Foto: Ritzau Scanpix

Om en lille måned får Danmark sit første besøg af USA’s præsident Donald Trump. Trump har blandt andet annonceret, at han under besøget vil tale med virksomhedsledere, og spørger man danske erhvervsledere, er det særligt handel og klima, der bør blive omdrejningspunkt for samtalerne.

Det skriver Berlingske.

Det står endnu ikke klart, hvilke virksomheder Trump kommer til at møde, men enzymvirksomheden Novozymes er blandt de danske selskaber, der har et stort engagement i USA. Alene i USA har virksomheden 1800 ansatte.

"Det er glædeligt for danske virksomheder, at Danmark bliver brandet godt i USA. At den amerikanske præsident kommer herover på et kort besøg er jo et udtryk for, at Danmark betyder noget for USA, og den bredere forståelse er til gavn for danske virksomheder," siger Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i biotekselskabet Novozymes, til avisen.

Pharma-virksomheder vil møde præsidenten

PolicyWatch spurgte torsdag Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri, hvilke brancher der især kan drage fordel af Trumps besøg.

"Der er to sektorer, hvor vi er meget tungt til stede. Det er inden for de grønne løsninger og inden for pharma. Men jeg tror ikke, der er nogle sektorer, der er udelukket i forhold til det her møde," sagde Thomas Bustrup.  

Trump er ikke kendt som en politiker, der har klimaet som sin øverste dagsorden, men det betyder ikke, at grønne danske virksomheder ikke har mulighed for at sparke nye døre ind under præsidentens besøg, understreger Thomas Bustrup.  

"Det indtryk, man får af Trump, er, at han er en relativt konkret person, der handler ud fra konkrete oplevelser. I stedet for at have en belærende tilgang til Trump om, at man skal huske klimaet, så tror jeg, at det vil have en større effekt, hvis vi kan vise ham nogle helt konkrete løsninger. Vi skal vise, at omkostninger og indtægter kan gå op i en højere enhed, så tror jeg, at han vil være meget klar på at lytte til det," sagde Thomas Bustrup torsdag.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier