Tænketank: Eksport for 6 milliarder er fanget i toldkrig

Handelskrigen mellem USA og Kina har sat milliarder i klemme for dansk erhvervsliv, lyder det i en analyse fra Axelfuture. Påvirkningen kan dog reelt være langt større.
Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157
Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

Toldsatserne i USAs handelskrig med Kina har indtil videre varet i over et år, hvor de har rystet forventingerne til den globale vækst og verdenshandlen. Ifølge en ny analyse fra tænketanken Axelfuture har stridens forhøjede toldsatser også betydet, at mellem 4 og 6 milliarder kroner i dansk eksport er kommet i klemme, skriver Dagbladet Børsen.

"Der er ikke nogen tvivl om, at det er noget, vi gerne ville være foruden. Det er ikke godt for dansk økonomi, ligesom det ikke er godt for resten af verdensøkonomien," siger seniorøkonom i Axelfuture Jens Hjarsbech til avisen.

Hjarsbech uddyber, at i øjeblikket rammes primært rederierne, men også kemi-, farma- og fødevarerbranchen samt maskinindustrien kan mærke tommelskruerne. Over for avisen understreger økonomen dog samtidig to pointer: 6 milliarder kroner er ikke meget set i lyset af den samlede danske eksport og handelskrigen skaber en usikkerhed i verdenshandlen.

Handelsaftale kan ramme dansk landbrugseksport til Kina 

Kina og USA underskriver første del af handelsaftale 

Analytikere: Handelskrigen har lange udsigter trods aftale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også