Kollerup: Kapitalkrav må ikke stoppe iværksættere

Minister vil sætte fokus på udfordringerne for tilbageværende iværksætterselskaber. "Jeg vil kalde alle Folketingets partier over for at høre, hvordan vi kan lave en større iværksætterpakke," lyder meldingen.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Da regeringen i fjor afskaffede de såkaldte iværksætterselskaber (IVS), som tillod erhvervsdrivende at åbne en virksomhed for kun én krone, satte det samtidig potentiel tommelskruen på landets eksisterende iværksættere, der allerede havde benyttet sig af ordningen.

I dag skal de tilbageværende ca. 37.000 IVS'er nemlig oparbejde en egenkapital på 40.000 kroner på få år for at undgå tvangsopløsning. Det har skabt bekymring i dele af branchen, men det vil erhvervsminister Simon Kollerup (S) nu gøre op med, skriver Dagbladet Børsen.

"Vi skal se bredt på det her, og jeg vil kalde alle Folketingets partier over for at høre, hvordan vi kan lave en større iværksætterpakke. I den skal der i hvert fald være en løsning for et sted som her, hvor de akut står og har et problem med at omdanne sig," siger ministeren til avisen.

Organisationer i kor: Nye forhandlinger om iværksætterforhold er et skridt i den rigtige retning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også