PolicyWatch

Partier vil stramme kontrollen efter svindel med klimakreditter

Efter flere sager om klimasvindel vil partier på tværs af Folketinget se på stramninger af kontrollen med klimaprojeker.

Foto: Claus Bonnerup/claus bonnerup

Det tegner til at være "svindel af værste skuffe", når danske selskaber kan købe klimakreditter i Rusland, som i stedet kan skade miljøet. Så klar er forargelsen hos Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, som får opbakning en lang række ordførerer, efter det kom frem at otte danske selskaber havde købt 2,6 millioner klimakreditter fra russiske svindelprojekter i perioden 2008-2012, skriver Politiken.

"Hvis det er rigtigt, hvad Politiken beskriver, så har bagmændene fået penge for at hjælpe klimaet, selv om de faktisk har skadet klimaet, fordi danske selskaber har købt klimakreditter i stedet for at reducere deres egen udledning. Det er noget forbandet svineri, at det kan ske", siger Tommy Ahlers til avisen.

Forløbet får nu både Venstre, De Radikale, SF og De Konservative til at ville se på mulige strammere kontroller, så svindel som de russieks klimaprojekter ikke kan ske igen.

Ørsted købte klimaaflad i russisk svindelprojekt

Danske politikere: EU skal godkende klimaprojekter 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier