PolicyWatch

Professorer advarer om Løkkes dobbeltrolle: Det er ikke foreneligt at rådgive virksomheder og sidde i Udenrigspolitisk Nævn

Diskussionen har bølget frem og tilbage, siden det kom frem, at tidligere statsminister og nuværende medlem af Folketinget Lars Løkke Rasmussen (V) fremover skulle lægge konsulenttimer hos Gorrissen Federspiel. Dobbeltrollen møder nu kritik fra professorer og polikere – men i partitoppen, ser man intet problem.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Venstres Lars Løkke Rasmussen havde en ”grundlæggende virketrang” og ”nogle ressourcer i overskud”, som betyder, at han vil få en rådgivende rolle hos advokatfirmaet Gorissen Federspiel. På Christiansborg og blandt professorer er der dog en grundlæggende bekymring for, hvad dobbeltrollen betyder for armslængdeprincippet i dansk politik.

Bekymringen omhandler kort sagt, hvor tætte bånd et folketingsmedlem kan have til erhvervslivet – ikke mindst når man, som Lars Løkke Rasmussen, sidder med i eksempelvis Udenrigspolitisk Nævn og dermed omgang med fortrolige oplysninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier