PolicyWatch

ATP bakker op om variable lønpakker

ATP foretrækker variable lønpakker fremfor en fast høj løn, fortæller aktiechef Claus Wiinblad. Han mener flere udenlandske lønpakker er for svære at gennemskue.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Når ATP skal tage stilling til, hvad de mener en topchef skal tjene, skal virksomheden balancere udenlandske investorers ønske om, at en topchefer i Danmark skal have en høj "præstationsløn" over for hensynet til den danske sammenhængskraft, som sætter grænser for, hvor meget topchefen må få i lommen sammenlignet med de ansatte.

Det skriver Finans.

Overfor mediet fortæller vicedirektør og aktiechef Claus Wiinblad, at særligt udenlandske og angelsaksiske virksomheder har for komplicerede lønpakker, hvor den samlede løn i sidste ende er for høj, og det kan få ATP til at stemme "nej" til dem på en generalforsamling.

Han understreger dog, at ATP ikke er på "et korstog" mod at virksomhedsledelser kan få bonus, men at de derimod er tilhængere af variabel løn.

"Hvis vi skal acceptere en høj, samlet løn, er det vigtigt, at en ikke ubetydelig del er variabel," siger han og uddyber med et tænkt eksempel, hvor ATP foretrækker en fast løn på 10 mio. kr. med variabel løn og bonus for 15 mio. kr. fremfor 25 mio. kr. i fast løn.

Yderligere syv danske pensionsselskaber tilslutter sig fælles skatteprincipper 

Pensionsdirektør: Regeringens fremtidsfond kan fordobles til 50 milliarder 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier