PolicyWatch

Ellemann åbner for kompensation til erhvervslivet

Efter at tusindvis af offentligt og private ansatte er henvist til hjemmearbejde, åbner Venstre nu for kompensation til erhvervslivet.

Foto: Aleksander Klug

Først var det landets koncertsteder, der kunne få statslig godtgørelse for tabte billetindtægter. Nu åbner Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, imidlertid også for, at flere virksomheder potentielt kan se frem til kompensation som følge af coronavirussens indvirkning på dansk erhvervsliv.

Det siger han til TV2 News.

"Jeg tror, at vi skal ind og se på, hvordan vi fordeler dette ansvar. Hvor stor en del af ansvaret, kan man lægge på de her virksomheder? Hvor stor en del kan overhovedet lade sig gøre at blive båret af de her virksomheder? Der er mange små virksomheder, hvor det her er meget indgribende," siger Ellemann-Jensen til TV 2.

Så det du foreslår er det, at man på en eller anden måde fra statens side kompenserer lønkronerne i denne sammenhæng?

"Jeg forestiller mig, at vi i næste bølge - når vi har håndteret det, som først og fremmest handler om danskernes sundhed - går ind fra Christiansborgs side og kigger på, hvad kan vi gøre for at fordele de byrder, som er her, og så vi holder hånden under flest mulige arbejdspladser," siger partiformanden.

Danmark, der lukkede ned

Udmeldingen sker efter regeringen onsdag varslede nedlukningen af det offentlige Danmark og opfordrede landets arbejdsgivere til at indføre hjemmearbejdspladser for at begrænse spredningen af virussen.

De seneste tiltag skete med bred opbakning på tværs af folketingets partier, som snart skal skulle stemme om en kommende hastelov, der forbyder forsamlinger over 100 personer. Tidligere på måneden opfordrede regeringen ellers allerede landets koncert- og sportsarrangører til at aflyse alle events, der indebar forsamlinger på mere end 1000 mennesker - hvilket bl.a. betød af weekendens Melodi Grand Prix blev afholdt uden tilskuere.

Kort efter spillede regeringen ud med en hjælpepakke, som indebar kompensation for de mange tabte millioner i billetindtægter.

Denne artikel er viderbragt fra vores søstermedie FødevareWatch

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier