PolicyWatch

Danske revisorer advarer om hjælpepakker: Man risikerer svig og snyd

Danske revisorer, FSR, advarer mod at hjælpepakkerne åbner op for snyd. Ministeren fortæller, at regeringen vil vise "udstrakt tillid" til virksomhederne.

Foto: Philip Davali//

Virksomheder er så småt begyndt at søge om at få adgang til regeringens milliardstore hjælpepakker.

Men nu advares der om, at ordningen giver risiko for snyd, skriver Børsen.  

“Der er mange, der har ventet på den nye ordning for kompensation, så det er godt, den kommer nu. Men vi har en bekymring om risiko for svig og snyd. Når statskassen åbnes på vid gab, som det er tilfældet med denne meget store hjælpepakke, er der risiko for, at det frister svage sjæle,” fortæller adm. direktør Charlotte Jepsen til avisen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) indrømmer, at der er en risiko for svindel, men henviser til at ordningen skulle implementeres hurtigt, og at regeringen har tillid til, at virksomhederne viser samfundssind.  

“Som regering har vi udstrakt tillid til erhvervslivets dømmekraft og deres samfundssind. Hvilket en ordning som denne er et udtryk for. Vi har brug for en effektiv måde at få penge ud i virksomhederne under krisen. Det indebærer en risiko for, at nogle brodne kar vil kunne finde på at svindle. Derfor opfordrer jeg også revisorerne og virksomhederne til at være omhyggelige med – og undgå – forkerte indberetninger,” siger han til Børsen.

Regeringen har desuden firdoblet straffen for svindel med hjælpepakker. Så strafferammen for svindel med hjælpepakker nu er 20 års fængsel.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier