PolicyWatch

Virksomheder med ulovlige aktionærlån og brud på momsloven får millioner i statsstøtte

Revisorerklæringen behøves ikke være uden anmærkninger for at modtage hjælpepakker fra starten, Det skal laves om, vurderer flere revisorere.

Foto: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON//

85 virksomheder har modtaget 24,2 mio. kr. i lønkompensation samtidig med, at deres årsrapport afslører, at der i virksomhederne er blevet foretaget ulovlige aktionærlån. I samme periode har 92 virksomheder med revisoranmærkninger om overtrædelse af moms- og skattelovgivningen ansøgt om 33,2 mio. kr. og fået bevilget 7,9 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Flere revisorer peger overfor avisen på, at myndighederne bør gå firmaerne efter i sømmene.

"Hvis man har rod i butikken, synes jeg der er grund til at være særligt agtpågivende. Man bør tage dem ud til kontrol, hvor advarselslamperne blinker, og det gør de der, hvor der er revisoranmærkninger," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der ejer konsulentfirmaet Revisorjura til Børsen.

Svækkede konkurrenter skaber nye muligheder for danske virksomheder  

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Mere fra PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier