PolicyWatch

Virksomheder med ulovlige aktionærlån og brud på momsloven får millioner i statsstøtte

Revisorerklæringen behøves ikke være uden anmærkninger for at modtage hjælpepakker fra starten, Det skal laves om, vurderer flere revisorere.

Foto: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON//

85 virksomheder har modtaget 24,2 mio. kr. i lønkompensation samtidig med, at deres årsrapport afslører, at der i virksomhederne er blevet foretaget ulovlige aktionærlån. I samme periode har 92 virksomheder med revisoranmærkninger om overtrædelse af moms- og skattelovgivningen ansøgt om 33,2 mio. kr. og fået bevilget 7,9 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Flere revisorer peger overfor avisen på, at myndighederne bør gå firmaerne efter i sømmene.

"Hvis man har rod i butikken, synes jeg der er grund til at være særligt agtpågivende. Man bør tage dem ud til kontrol, hvor advarselslamperne blinker, og det gør de der, hvor der er revisoranmærkninger," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der ejer konsulentfirmaet Revisorjura til Børsen.

Svækkede konkurrenter skaber nye muligheder for danske virksomheder  

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier