PolicyWatch

DI omstrukturerer på chefgangen og gør klar til fusion

Dansk Industri, der er landets største erhvervsorganisation, ændrer i direktionsstrukturen.

Foto: Jonas Olufson

Med en ny organisationsændring, som DI-topchef Lars Sandahl Sørensen præsenterer i dag, vil organisationen komme tættere på medlemmerne.

"Den nuværende krise har vist med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at DI som Danmarks helt centrale organisation kan rådgive, bistå og arbejde for store og små danske virksomheder. Derfor gennemfører vi nu en organisationsændring, som skal gøre det muligt at skabe endnu større værdi for alle de virksomheder, som er medlemmer af DI," udtaler Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Konkret betyder ændringerne blandt andet, at politik samles under Kent Damsgaard, der bliver direktør for det politiske område, mens Lars Frelle-Petersen bliver direktør for et nyt medlemsområde, så der fremover bliver én direktør for DI’s branchefællesskaber og brancheforeninger. Lars Frelle-Petersen kommer også til at spille en helt central rolle i DI’s arbejde for fastholdelse og rekruttering af medlemsvirksomheder.

Klar til fusion

Ændringen af organisationen afspejler også, at DI er klar til fusionen med Dansk Byggeri, der efter planen skal stemmes igennem i juni. Sker det, vil Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen blive direktør for erhvervsudvikling.

Området skal styrke DI’s regionale og kommunale profil i forhold til regionale og kommunalpolitiske agendaer, regionale aktiviteter og medlemsakkvisition, regionale og lokale erhvervsskoler samt erhvervsfremmesystemet, skriver DI i pressemeddelelsen.

Samtidig får alt, der handler om virksomhedsudvikling, sit eget område, når Kinga Szabo Christensen bliver direktør for rådgivning. Hun får dermed ansvaret for DI’s kommercielle tilbud af kurser, netværk og international rådgivning,

For to uger siden afskedigede DI 26 ansatte, mens en række andre stillinger blev nedlagt.

Den nye struktur træder i kraft mandag den 18. maj.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier