PolicyWatch

Coronakrisen har ændret danskernes forbrug historisk

Danskernes forbrug har ændret sig fundamentalt under coronakrisen. Vi vil hellere købe ny telefon end en rejse til Mauritius.

Foto: Sebastian Buur Gunvald/IND

Coronavirussen, nedlukningen og den økonomiske nedtur har ændret markant på danskernes forbrug, skriver Berlingske.

Forbruget er gået helt i stå, når det kommer til rejser og flybilletter, som ellers før var populært. Til gengæld køber danskerne elektronik som aldrig før.

Det viser avisens gennemgang af Danske Banks kunders korttransaktioner og Mobilepay.

”Danskernes forbrug har ændret sig voldsomt det sidste halve år. Jeg har aldrig før set så store skift på så kort tid. Mens visse typer forbrug enten forsvandt helt eller blev reduceret i varierende grad, var der andre forbrugstyper og produkter, der oplevede stigende eller uændret efterspørgsel. Og så var der forbrug, der flyttede sig fra fysiske butikker til online-platforme,” siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom hos Danske Bank til avisen.

Mere fra PolicyWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet i ny analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier