PolicyWatch

EU-kommissær kritiserer generelle rejseforbud: "De er meget forstyrrende"

EU-kommissær Margaritis Schinas ser ikke hårde rejseregler som nogen god løsning mod de nye smitsomme coronavarianter. EU-landende bør bevare det indre marked og den frie bevægelighed, siger han.

"Generelle rejseforbud, suspendering af fly, transport og søforbindelser ikke er berettiget. De er meget forstyrrende," siger han ifølge Børsen på et pressemøde tirsdag. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Mens Dansk Industri herhjemme har kritiseret de danske rejserestriktioner, retter EU-kommissæren Margaritis Schinas nu kritik af generelle rejseforbud i EU - uden at pege på nogen specifikke lande.

"Generelle rejseforbud, suspendering af fly, transport og søforbindelser ikke er berettiget. De er meget forstyrrende," siger han ifølge Børsen på et pressemøde tirsdag.

Han tilføjer, at han ikke ser generelle rejserestriktioner som nogen god løsning mod de nye smitsomme coronavarianter, da varianterne findes overalt, men at EU-landende bør bevare det indre marked og den frie bevægelighed.

EU-kommissæren understreger ifølge mediet, at restriktioner skal indføres for at sætte ind mod de nye smitsomme coronavarianter, bør være baseret på epidemiologiske hensyn og være ikke-diskriminerende.

8. januar besluttede regeringen at farve verdenskortet rødt og dermed fraråde rejser til hele verden. Samtidigt indførte regeringen krav til flypassagerer om, at de skal kunne fremvise en højst 24-timer gammel negativ coronatest ved indrejse.

Derudover blev listen over, hvad der kan tælle som anerkendelsesværdige formål, indskrænket, så det blandt andet ikke længere var anerkendelsesværdigt at rejse til Danmark for at studere eller for at arbejde i Danmark som au pair.

Torsdag mødes EU's stats- og regeringschefer til et videotopmøde - her skal covid-koordinering og vaccination blandt andet drøftes, mens kommissionen også har et såkaldt vaccinepas på vej.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier