PolicyWatch

Erhvervsliv savner plan: Brug for lys for enden af tunnelen

Torsdag blev der præsenteret en yderligere genåbning af Danmark. Dansk Erhverv havde gerne set mere.

Virksomhederne har brug for en plan og et lys for enden af tunnellen, siger Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv. | Foto: René Schütze

I erhvervslivet er der ikke tilfredshed med den aftale om yderligere genåbning, som der torsdag aften blev præsenteret.

Den betyder, at blandt andet forsamlingsloftet fra mandag hæves fra fem til ti personer udendørs og fra 25 til 50 personer for idræt i det fri.

Liberale erhverv som frisør og storcentre skal dog stadig holde lukket, og det skuffer organisationen Dansk Erhverv.

"Det er skuffende, at der ikke tages hensyn til det erhvervsliv, som for nogles vedkommende kæmper for overlevelse, og som finansierer det samfund, vi lever i," siger direktør Brian Mikkelsen.

Liberale erhverv, storcentre og kulturorganisationer burde også kunne åbne fra mandag - uden problemer, mener han.

Han undrer sig blandt andet over, at gågader med butikker godt kan få lov til at holde åbent, men at storcentre må holde lukket.

Blå blok havde også håbet på, at der kunne være åbnet mere, lød det efter forhandlingerne torsdag.

Brian Mikkelsen håber, at politikerne bliver enige om en egentlig genåbningsplan, der kan skabe klarhed, i starten af næste uge.

"Det har vi brug for, så virksomhederne ved, at der er lys for enden af tunnellen, og at de kender planen for, hvornår de kan genåbne. Det er næsten lige så vigtigt som at genåbne hurtigt," siger direktøren.

Forhandlingerne om en langsigtet plan skal være færdige 23. marts. Til den tid vil det også stå klart, hvad der kan åbne i den næste runde, som er efter påske i april.

Dansk Erhverv: Nedlukning er dyrere end Finansministeriets beregninger 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier