PolicyWatch

3F: Italiensk brobygger skal betale millioner til dansk firma

Det italienske konsortium SBJV, der opfører den nye Storstrømsbro, skal betale mere end fem millioner kroner til renovationsfirmaet Marius Pedersen.

Det italienske konsortium SBJV, der opfører den nye Storstrømsbro skal betale mere end fem millioner kroner til renovationsfirmaet Marius Pedersen. | Foto: Joachim Adrian

Et slagsmål om ubetalte millionregninger på opførelsen af den nye Storstrømsbro er nu endt med et hak i tuden til den italienske hovedentreprenør Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV).

Det skriver Fagbladet 3F.

Retten i Nykøbing Falster fastslår i sin dom, at SBJV skal betale 4,2 millioner kroner til den danske renovationsvirksomhed Marius Pedersen A/S.

Herudover skal den italienske brobygger betale over 750.000 kroner i renteudgifter og 300.000 kroner i sagsomkostninger.

En samlet regning på 5,2 millioner kroner til SBJV, der i forvejen har blodrøde tal i regnskabsbøgerne og millionkrav fra flere lokale leverandører på Storstrømsbroen.

Marius Pedersen indgik kontrakt med SBJV i december 2018 om at fjerne byggeaffald, tømme toiletter, levere containere og bortkøre slam og forurenet jord fra de store byggearealer på Sydsjælland.

Men i foråret 2020 blev parterne uenige, og SBJV stoppede med at betale. Slagsmålet endte i retten, hvor Marius Pedersen krævede 4,2 millioner kroner for ubetalte regninger og yderligere 445.000 kroner af SBJV for brud på kontrakten.

"Vi er godt tilfredse med dommen, for vi har fået 100 procent medhold i, at vi skulle have penge for alle de ydelser, vi har leveret. Vi har fra tid til anden sager, hvor vi må kæmpe for at få betaling, men det, der gør den her sag usædvanlig, er det meget store beløb, og at det var på et offentligt byggeri," siger Simon Clausen, administrerende direktør i Marius Pedersen, til Fagbladet 3F.

Fagbladet 3F kunne i begyndelsen af marts fortælle om den økonomiske strid mellem SBJV og Marius Pedersen, men her afviste italienerne blankt anklagerne om ubetalte regninger for millioner af kroner. Faktisk var det af hensyn til de danske skatteborgere, at italienerne ikke havde betalt regningerne, lød svaret dengang fra SBJV’s danske pressetalsmand Christian Lemvigh.

"SBJV mener, at Marius Pedersen har sendt fakturaer for arbejde, der ikke er udført og ikke er dokumenteret. Det vil være uansvarligt at bruge danske skattebetaleres penge på arbejde, der ikke er udført. Vi ser frem til, at retten træffer en afgørelse i sagen," sagde han.

Det blev et sviende nederlag til SBJV, og i dag har pressetalsmanden ikke andre kommentarer til afgørelsen, end at det skyldige beløb nu er betalt til Marius Pedersen.

Klage over udbud sender fængselschef hjem

Enhedslisten vil have Storstrømsbro-entreprenør smidt på porten 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier