PolicyWatch

Genåbning: Der må være 15.900 tilskuere til EM i Parken

Dansk Boldspil-Union glæder sig over genåbningsaftale, som betyder, at der må være 15.900 tilkuere per kamp til sommerens EM-kampe i Parken.

Genåbningsaftalen betyder, at der må være 1000 tilskuere per sektion, hvilket hæver det samlede tilskuerantal til 15.900 per kamp til sommerens EM-kampe i Parken. | Foto: Jens Dresling

Flere tilskuere til sommerens EM-kampe på dansk grund. Det er et af resultaterne af genåbningsaftalen, som bekræfter planen om at lukke 1000 tilskuere ind per sektion - i alt 15.900 tilskuere - til de fire fodboldkampe ved EM i Parken.

Tidligere var det tilladt, at der kunne komme 500 tilskuere ind per sektion, hvilket gav et samlet antal på 11.000-12.000 tilskuere til kampene i Parken. Den første af kampene i Parken skal spilles 12. juni.

Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), var med i den ekspertgruppe, der anbefalede den større andel af tilskuere i Parken, og han er glad for ændringen.

"Vi får lov til at skrue op til de 15.900 tilskuere, som ekspertgruppen havde anbefalet. Det er vi naturligvis rigtigt glade for i DBU, for det betyder, at endnu flere kan være en del af den fest og det fællesskab og fantastiske fodboldspil, som vores landshold skal levere i Parken til sommer," siger Jakob Jensen.

DBU-direktøren har forhåbninger om, at antallet af tilskuere i Parken kan komme endnu højere op, hvis coronapandemien tillader det.

"Vi håber, at så mange som overhovedet muligt kan komme ind at se kampene i Parken. Derfor er det også mit håb, at hvis pandemien fortsat udvikler sig gunstigt i Danmark, at man vil være villig til at skrue yderligere op i løbet af maj for antallet af tilskuere, så endnu flere kan komme ind," siger Jakob Jensen.

I første omgang glæder han sig dog over, at der kan komme flere tusinde tilskuere ind til EM-kampene, end den tidligere plan tillod.

"For to måneder siden var der udsigt til, at vi kunne få nul tilskuere i Parken. nu kan vi altså få knap 16.000 tilskuere i Parken, og det er en rigtig glædelig nyhed," siger Jakob Jensen.

Yderligere genåbning på plads: Her er hovedpunkterne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier