PolicyWatch

Debat: Ingen europæisk industri uden ny teknologi

Europa halter langt efter Kina, når det kommer til investering i robotter. Det kan blive dyrt på den lange bane. I Dansk Metal foreslår vi, at vi sætter en helt konkret målsætning om, at vi skal have lige så mange robotter i Europa som i henholdsvis Kina og USA.

Robotterme kommer - og kineserne investerer tungt på området. | Foto: TDC NET/PR

Går man ned i en kinesisk børnehave, møder man muligvis en robot i stedet for en pædagog. For ganske få år siden introducerede Kina nemlig robotter, der kan passe, lære og lege med børnene i de kinesiske millionbyer. Det siger lidt om, hvor meget Kina har satset på ny teknologi. De fleste herhjemme tænker nok, at det lyder en smule overdrevet i en dansk kontekst. Robot-pædagoger ser vi jo nok næppe foreløbig i Danmark - og danske vuggestuer og børnehaver skal bestemt ikke konkurrere med den måde, man opdrager børn på i Kina.

Men prøv så at forestille dig, at Kina har gang i noget af det samme på industriens område. At kineserne opfinder nye, intelligente robotter, der skal få den kinesiske industri til at være verdensførende og trække arbejdspladser fra vest mod øst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier