PolicyWatch

Avis: Sådan vil Tyskland indføre corona-kontrol ved alle grænser

Nu foreligger udkastet til den praktiske udførsel af nye regler om obligatorisk corona-kontrol ved indrejse i Tyskland. Det er dog usikkert, om de kan nå at træde i kraft allerede søndag, skriver Flensborg Avis.

De nye regler gælder alle indrejseruter - til vands, til lands og i luften. | Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Obligatorisk coronakontrol ved indrejse til Tyskland skal efter det tyske sundhedsministeriums opfattelse bremse en ny og hurtigere spredning af virus. Alle indrejsende fra seks år og opefter skal fremvise bevis for negativ test,  overstået coronainfektion eller vaccinationsattest. Fra lande med særligt bekymrende virusvarianter kræves en negativ test af alle indrejsende, uanset deres vaccinations- eller immunitetsstatus.

Det skriver Flensborg Avis.


"Det er nødvendigt at inddæmme mængden af ekstra infektioner, der bliver bragt ind, og holde smittetallet lavt for at have tid til at øge andelen af vaccinerede," skriver ministeriet i et udkast, som nyhedsbureauet DPA har set.
 

Prognoser forudser en ny smittebølge, og målet er at udskyde den længst mulig. I udkastet bliver der lagt op til, at de nye regler skal træde i kraft fra førstkommende søndag. Senest har forbundsregeringen ladet tidspunktet stå åbent med henvisning til interne drøftelser.
 

Målet er, at alle fra og med seks år skal medbringe en negativ test, med mindre de kan dokumentere, at de er færdigvaccinerede eller er kommet sig efter en tidligere coronainfektion. Ved indrejse fra lande med bekymrende varianter skal alle testes, selv om de er fuldt vaccinerede eller er raske efter forudgående sygdom, lyder det.
 

Flypassagerer skal som nu fremvise attesten, inden de letter. Passagerer skal også have mulighed for test i tog, der krydser en grænse. Også bilister og deres passagerer skal testes.
 

Ifølge forslaget skal der gøres undtagelser for grænsependlere samt ved småture i grænseområder. Her vil der kun være krav om test ved indrejse fra risikoområder med høj smitte.
 

Fremover bliver der kun opereret med to kategorier, nemlig højrisikoområder og områder med virusvarianter. De »almindelige« risikoområder bortfalder.
 

Højrisikoområder har markant flere end 100 nye tilfælde per 100.000 indbyggere på syv døgn. Rejsende herfra skal straks gå i isolation, selv om de medbringer en negativ attest. Karantænen kan afbrydes med en negativ test efter fem dage. Rejsende fra områder med virusvarianter skal altid i karantæne i 14 dage.
Muligvis kan regeringen nå at beslutte de nye regler fredag med virkning fra 1. august.
 

/Flensborg Avis/DPA/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier