PolicyWatch

Mette Frederiksen takker danskere der booker tid til vaccine

Statsministeren har fået kritik for sin hårde retorik over for uvaccinerede. Men nu er der ros.

Mette Frederiksen reagerer nu på, at mange efter i går har bestilt tid til at blive vaccineret. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Statsminister Mette Frederiksen (S) takker i tirsdagens spørgetime de uvaccinerede danskere, der har bestilt tid til vaccination.

"Jeg har noteret mig, at mange har booket tid til en vaccine de seneste timer. Tusind, tusind tak for at tage positivt imod opfordringen," siger Mette Frederiksen.

På et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet mandag aften var retorikken fra Mette Frederiksen anderledes kontant. Her pegede Mette Frederiksen på de uvaccinerede som en central årsag til, at sundhedsvæsnet nu igen begynder at blive så presset, at der skal ses på restriktioner såsom coronapas.

Ifølge statsministeren er der i Danmark en "lille gruppe", der ikke spiller efter de regler, man bliver nødt til at følge under en epidemi.

Efter Mette Frederiksens melding om, at regeringen ønsker at genindføre coronapasset, har flere tusind dog været inde på hjemmesiden vacciner.dk for at bestille tid til en vaccine.

Det sker på et tidspunkt, hvor coronasmitten stiger. Ifølge Mette Frederiksen har der den seneste uge været flere end 17.000 smittetilfælde, og antallet af indlagte er steget 23 procent.

"I går rundede vi desværre 300 indlagte med corona. Smitten spredes blandt andet fra dem, der ikke er vaccinerede, til dem, der er vaccinerede. Herunder ældre og andre i risikogruppen, som stadigvæk risikerer at blive alvorligt syge på trods af, at de har fået vaccinen," siger Mette Frederiksen.

Skal mødes med Dansk Sygeplejeråd

I spørgetimen gentog statsministeren, at regeringen igen ønsker at erklære corona for en "samfundskritisk sygdom". Det sker på anbefaling fra Epidemikommissionen i lyset af det stigende antal smittede og ventes at blive godkendt i Folketingets Epidemiudvalg.

"Smittestigningen sker desværre samtidig med, at vores sundhedsvæsen i forvejen er under et stort pres. Sundhedsmyndighederne forventer, at coronasmitten vil blive ved med at stige i de kommende måneder. Det vil sammen med influenza og andre sygdomme betyde en større belastning af vores sundhedsvæsen og desværre også af vores medarbejdere. Sundhedsstyrelsen beskriver det således: Situationen vedrørende sygehuskapaciteten er markant anderledes og på mange måder mere bekymrende end under de to foregående epidemibølger med covid-19," siger Mette Frederiksen.

Hun skal tirsdag eftermiddag mødes med formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen. Det sker, efter at mange sygeplejersker ifølge Grete Christensen har følt sig provokeret af Mette Frederiksens udsagn på pressemødet mandag aften.

Her opfordrede Mette Frederiksen endnu engang de ansatte i sundhedsvæsnet til overarbejde. Opfordringen kom blot få måneder efter, at regeringen greb ind og afsluttede sygeplejerskekonflikten uden at give sygeplejerskerne den lønstigning, de efterspørger.

Regeringen vil genindføre coronapasset

Dansk Industri: Virksomheder bør have mulighed for at kræve coronapas af medarbejdere

Sygeplejersker føler sig provokeret af Mette Frederiksen 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier