PolicyWatch

Bundsgaard genvinder borgmesterposten i Aarhus trods tilbagegang

Socialdemokratiet bliver største parti i Aarhus Kommune og bevarer borgmesterpost, men mister tre mandater.

Jacob Bundsgaard kan fortsætte som borgmester i Aarhus, selvom Socialdemokratiet gik tilbage med ni procentpoint. | Foto: BO AMSTRUP

Socialdemokratiets Jacob Bundsgaard genvinder borgmesterposten i Aarhus trods stor tilbagegang for partiet. Det sker med et flertal i ryggen. Det drejer sig om støttepartierne SF, Radikale Venstre og Enhedslisten.

Socialdemokratiet bliver det største parti i kommunen, men går samlet tilbage med ni procentpoint.Det betyder, at partiet får 28,8 procent af stemmerne og mister dermed tre mandater.

"Jeg tror ikke, at vi har fået analyseret, hvorfor vi oplever tilbagegang. Det kommer til at tage noget tid at finde ud af, så det skal vi have dykket ned i," siger han til DR onsdag morgen.

"Men det er rigtigt, at vi ikke har haft et godt valg i de store byer. Der er nok noget større på spil, når tilbagegangen slår igennem i mange af de store byer, hvor Socialdemokratiet har siddet på magten," errkender han.

Dog er han "glad og stolt over", at flertallet igen har udpeget ham til at sætte sig i borgmestersædet igen.

Skal analysere resultatet

Jacob Bundsgaard mener ikke, at tilbagegangen skyldes minksagen, hvor millioner af mink blev aflivet uden lovgrundlag. Det fortæller han til mediet. Han mener heller ikke, at det skyldes sagen om de slettede sms'er, som muligvis kan kaste nyt lys over minksagen.

"Men vi skal i gang med at analysere på det."

De Konservative bliver kommunens næststørste parti med 14,6 procent af stemmerne og oplever altså massiv fremgang. Partiet har nu fem mandater. Det er en fremgang på fire siden sidste valg.

Venstre får 11,9 procent af stemmerne. Det er nok til at sikre sig fire mandater, hvilket dog er to færre end sidst.

SF, Enhedslisten og Radikale Venstre går alle frem i kommunen.

Hæstorp Andersen tager overborgmesterpost i København trods vælgerlussing 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier