PolicyWatch

Test til elever i 1. klasse og flere skolelukninger i vente

I øjeblikket kan skolebørn fra 9 år blive kviktestet i folkeskolerne, men det tilbud kan blive udvidet, ligesom det er realistisk med flere skolelukninger.

Skolebørn fra 1. klasse kan se frem til at blive testet for corona en til to gange om ugen. | Foto: Ernst van Norde

For at inddæmme en stigende smitte med coronavirus skal børn fra 1. klasse testes en eller to gange i løbet af ugen. Sådan lyder meldingen fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han oplyser, at man arbejder på et tilbud sammen med landets kommuner.

I øjeblikket er der et tilbud på skolerne, som dækker skolebørn fra 9 år. Med de stigende smittetal må skolerne i stigende grad indrette sig på situationen, ligesom forældrene opfordres til at give det nødvendige samtykke til at lade børnene teste.

"Vi ved, at det er meget vigtigt for børns trivsel, at vi opretholder så normal en hverdag som overhovedet mulig," siger Heunicke.

Smitte spredes via skoler

Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri forudser flere skolenedlukninger på grund af coronavirus.

"Det er helt realistisk, at vi vil komme til at se flere lukkede skoler i den kommende tid i takt med, at smittetallene stiger," siger hun.

"Vi har 221 skoler med udbrud. Det er til gengæld større udbrud med mellem 10 og 60 smittede per skole," siger hun.

Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at smitten i øjeblikket i høj grad spredes via børn i skolerne. Som en direkte effekt af dette ser man ifølge direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum også høje smittetal i "forældregenerationen" mellem 35 og 40 år. Aktuelt er det næsthøjeste incidenstal i denne befolkningsgruppe.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) arbejder i øjeblikket på, om vaccinerne kan gives til børn fra 5 til 11 år. Den vurdering vil tidligst være klar i slutningen af næste uge, fortæller sundhedsministeren.

Som det er nu, vaccinerer man børn fra 12 år. Af den samlede danske befolkning fra 12 år er 88,4 procent ifølge sundhedsministeren vaccineret.

Regeringen vil have coronapas på statslige arbejdspladser

Fire ud af fem er for krav om coronatest fra arbejdsgiver 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier