PolicyWatch

Flertal positive over for kortere levetid for coronapas

Epidemikommissionen forventes snart at fremsætte forslag om at forkorte levetiden for coronapas-test.

Et flertal i Epidemikommissionen er klar til at forkorte gyldigheden af en coronatest. | Foto: Jens Dresling

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg er klar til at støtte regeringen i at forkorte den tid, som et coronapas gælder.Det skriver Berlingske.

Det sker, efter at sundhedsministeren Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag bad Epidemikommissionen om at undersøge, hvor længe passet skal gælde.

Enhedslisten støtter blandt andre forslaget, fortæller partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund, der også er medlem af Epidemiudvalget.

"Det, mener jeg, giver den største sikkerhed i forhold til test i den aktuelle situation. I forvejen er en kviktest forholdsvis usikker," lyder det.

En eventuel forkortelse af passets levetid skal øge antallet af gange, som borgerne blive testet, og med det vil man forsøge at kontrollere epidemiens udbredelse.

"Jeg har svært ved at se, at det vil være noget, vi stiller os på bagben overfor, hvis det bliver anbefalet," siger venstres Martin Geertsen, der også er medlem af Epidemiudvalget.

Gyldighed af PCR-test står til at gå fra 96 til 72 timer

Skulle coronapassets gyldighed blive indskrænket, står det som udgangspunkt til at gælde alle borgere, men det vil særligt få betydning for dem, som ikke er vaccineret. Med forslaget vil man forkorte gyldigheden af et coronapas efter en PCR-test fra 96 til 72 timer. For en kviktest vil det hedde fra 72 til 48 timer.

Epidemikommissionen består blandet andet af flere folk fra regeringen, og derfor forventes det, at tiltaget snart vil blive fremsat til politisk behandlingen, skriver Berlingske.

Også SF støtter forslaget. Sammen med Socialdemokratiet, Enhedslisten og Venstre vil flertallet således bestå af 14 medlemmer. Der er i alt 21 medlemmer i Epidemiudvalget.

Sideløbende er myndighederne ved at vurdere, om brugen af coronapas skal udvides til flere steder i Danmark.

Aftale om coronapas for 10.000 forsikringsansatte

Regeringen vil have coronapas på statslige arbejdspladser

Fire ud af fem er for krav om coronatest fra arbejdsgiver 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier