PolicyWatch

64 kommuner overskrider coronagrænse og anbefales at indføre lokale tiltag

Aarhus forbereder sig som en af de seneste kommuner på at indføre tiltag, der skal mindske smittespredning. (opdateres)

Foto: Marie Ravn/JPA

64 af landets 98 kommuner, cirka to tredjedele, har i øjeblikket så meget smitte med coronavirus, at Sundhedsministeriet anbefaler dem at følge en række lokale tiltag, der skal bringe smitten ned. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Det drejer sig om det såkaldte incidenstal, som angiver antallet af smittede per 100.000 indbyggere over syv dage. Grænsen er på 400.

Kommunerne anbefales at indføre tiltag, når de samtidig også har mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage. Det kan for eksempel være at opdele elever klassevis i frikvarterer og pauser, og så bør større arrangementer på skolerne aflyses. Samtidig anbefales det, at børn i daginstitutioner så vildt muligt bliver afhentet og afleveret udenfor.

En af de kommuner, som onsdag gør sig klar til sætte ind med en række anbefalinger i skoler og daginstitutioner som følge af stigende smitte er Aarhus. Kommunen gik tirsdag over grænsen på 400.

Til TV 2 Østjylland oplyser Aarhus' direktør for børne- og ungeområdet Martin Østergaard Christensen, at kommunen "selvfølgelig vil implementere" de anbefalede initiativer.

"Der er teamsmøder i dag med alle skoleledere og dagtilbudsledere, hvor vi forklarer, hvilke handlinger der skal og kan foretages," skriver direktøren i en sms til regionalmediet.

Han uddyber ikke, hvilke anbefalinger fra ministeriet, som kommunen vil følge.

Grænse sænkes: Børn fra 1. klasse opfordres til ugentligt test

Forældre og virksomheder kan få refusion for coronasygdom 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier