PolicyWatch

Ferieflytning skal aflaste presset sundhedspersonale

Regeringen håber, at sundhedspersonale vil overføre ferie til næste år, som ellers skulle afholdes inden nytår.

Sundhedspersonale får nu mulighed for at skubbe ferie, der ellers skulle have været afholdt inden 31. december, til næste år. Arkivfoto. | Foto: Clara Margais/AP/Ritzau Scanpix

Sundhedspersonale kan snart overføre ferie, som skulle være afholdt inden 31. december 2021 til næste ferieår. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker for at mindske presset på sundhedspersonalet, som kan se frem til yderligere pres og travlhed den kommende tid grundet den stigende coronasmitte i samfundet. Det er især Omikron-varianten, der ventes at udfordre sundhedsvæsnet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) håber, at mange vil benytte sig af muligheden, selv om det ikke er et krav.

"Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe sundhedsvæsenet i den alvorlige situation, vi er i. Jeg vil gerne understrege, at det er op til den enkelte, om man vil afholde den ferie, som man har ret til. Men jeg håber, at vi med muligheden for at overføre feriedage kan være med til at mindske noget af presset for personalet rundt omkring," siger Hummelgaard i pressemeddelelsen.

Bekendtgørelsen, som skal sikre, at ferien kan overføres til næste år, er sendt i høring og træder i kraft hurtigst muligt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kalder situationen med stigende smittetal for "alvorlig".

"Samtidig står vi med en ny variant, som sundhedsmyndighederne forventer, vil betyde yderlige stigninger i smittetallene. En massiv stigning i smitten vil forventeligt betyde en afledt stigning i indlæggelser. Derfor er det helt afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at sikre nok hænder på de danske sygehuse. Her kan muligheden for at udskyde ferie til næste år forhåbentlig hjælpe med at få vagtplanerne til at gå op," siger Heunicke.

En milliard kroner til trængte sygehuse - fagforbund tilfredse 

Partier vil forkorte sagsbehandling for udenlandske læger 

Mere fra PolicyWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet i ny analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier