PolicyWatch

Djøf ser risiko for hårdere pres på ansatte for at møde på arbejde

Ledere bør huske hensyn til ansatte, der måske ikke er klar til at vende fysisk retur på fuld tid, siger Djøf.

Ifølge Sara Vergo, næstformand for fagforeningen Djøf og formand for Djøf Offentlig, er det vigtigt, at arbejdspladserne tager en dialog med medarbejderne om fysisk tilbagevenden til arbejdspladsen. | Foto: Finn Frandsen/Digital image.

Det formentlig snarlige farvel til coronarestriktioner kommer ikke til at gøre den helt store forskel på mange arbejdspladser. De er nemlig i forvejen tæt på at være fuldt genåbnet. Til gengæld risikerer ansatte at komme under et hårdere pres for at møde fysisk på arbejde.

Sådan lyder det fra fagforeningen Djøf onsdag - dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen ventes at sige, at regeringen i februar vil fjerne alle restriktioner.

Står det til Epidemikommissionen, kan alle medarbejdere på offentlige og private arbejdspladser møde fysisk på arbejde fra 1. februar.

Anbefalingen fra Epidemikommissionen kommer i forbindelse med, at regeringen har bebudet, at der vil komme nyt om coronarestriktioner.

Ifølge Sara Vergo, næstformand for fagforeningen Djøf og formand for Djøf Offentlig, vil restriktionerne ikke blive savnet.

"Jeg tror, at det vil blive modtaget lidt blandet, fordi nogle er bekymrede for at skulle tilbage på fuld tid. Særligt her op til vinterferien. Men der er også en oplevelse af, at mange allerede er meget tæt på at være fuldt genåbnet efter de seneste meldinger. Så det er egentlig bare at sparke en åben dør ind," siger Sara Vergo.

Djøf har omkring 100.000 medlemmer i det private og offentlige.

Vigtigt med dialog på arbejdspladserne

Sara Vergo understreger, at dialog på arbejdspladserne bliver ekstra vigtig, for med muligheden for at vende retur til kontoret følger også et øget pres på medarbejderne.

"Man kan ikke længere sige, at der er en anbefaling om at arbejde hjemme. Den bliver sværere at bruge, og det kan risikere at lægge et hårdere pres for at møde op, også selv om man måske ikke er helt tryg ved det. Så det håber jeg, at arbejdsgivere vil tage hensyn til," siger hun.

Sara Vergo opfordrer til stille og roligt at foretage overgangen fra hjemmearbejde til fysisk fremmøde og give plads til dem, der gerne vil blive hjemme nogle uger endnu, siger hun.

"Det her giver altid nogle diskussioner. Nogle arbejdsgivere er meget opsatte på at få folk tilbage hurtigst muligt, fordi det er den nemmeste måde at organisere arbejdet på. Men der kan sidde medarbejdere, som siger: "Hov hov, vi skal også føle os trygge". Så der vil være en variation, og derfor skal man tale godt sammen, så alle føler sig trygge, når de skal på arbejde."

Epidemikommission: Alle kan møde på arbejde igen 1. februar

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne alle restriktioner

Epidemikommission ser anbefalinger frem for krav som vejen frem 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier