PolicyWatch

Debat: EU-politikerne skal sikre den digitale vækst

Hvad er din digitale plan? Det bør være det første spørgsmål, som alle EU-politikere stilles op til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Det skriver Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, i dette debatindlæg.

Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, cand.scient. fysik, matematik og datalogi. | Foto: PR

Hvis der er noget, der kommer til at definere Europa i fremtiden, så er det den gennemgribende forandring, som digitaliseringen vil have på alle aspekter af vores liv.

For uanset om vi taler om selvkørende biler, robotter eller kunstig intelligens – ja selv vores arbejdspladser, fritid og måden vi kommunikerer med hinanden på, så vil teknologien i den grad komme til at definere vores fremtid.

Og EU er i høj grad den politiske kampplads, hvor mange af de afgørende forudsætninger, muligheder og slag for Europas digitale fremtid bliver afgjort.

Både når det gælder medlemsstaternes muligheder for at anvende nye teknologier, men også når det gælder ambitionen om at tage kampen op mod bl.a. USA og Kina og skabe en række internationalt stærke europæiske digitale virksomheder.

Derfor bør Europas digitale virkelighed og fremtid også stå øverst på alle EU-politikeres agenda, når de efter EU-valget 26. maj sætter sig i stolen i parlamentet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier