PolicyWatch

Debat: Vi skal holde fokus på tre udfordringer for virksomhederne

Vi skal have fokus på de tre udfordringer, der står i vejen for dansk vækst og velfærd. Risikovillig kapital, arbejdskraft og teknologisk robusthed er nøgleordene for at nå målet i 2030. Det skriver Torsten Schack Pedersen, erhvervordfører i Venstre, i dette debatindlæg.

Foto: PR

Den danske væksts DNA er de små og mellemstore virksomheder (SMV'erne). Danskerne er et ihærdigt folkefærd. Gode iværksætteridéer får lov til at spire og vokse sig større i disse år – og det vil jeg også spå gør sig gældende frem mod 2030. Men det kan kun lade sig gøre, hvis virksomhederne først og fremmest har adgang til kapital og den rigtige arbejdskraft.

Derfor er jeg stolt af, at vi i denne regeringsperiode har taget helt konkrete skridt mod at skabe de bedste rammevilkår for iværksætteriet. Vi har gjort det nemmere for virksomhederne, at anvende medarbejderaktier som lønudbetaling. Vi har nedsat investeringsfradraget, så det bedre kan betale sig for danskerne at placere sparepengene i virksomhederne. Vi har etableret en aktiesparekonto, som skal sætte gang i aktiekulturen hos den enkelte. Vi har investeret hele 14,7 mia. kr. frem mod 2025 på erhvervs- og iværkætteriområdet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier