PolicyWatch

Debat: Med Venstre ved roret de næste fire år får danske virksomheder de bedste rammevilkår

Jeg mener, at vi politikere har et ansvar for at lette tilgangen til kapital, så de gode iværksætteridéer kan blomstre og blive en realitet. Hvis man spørger Socialdemokratiet har piben en helt anden lyd. Iværksætteriet er stærkt i Danmark – og det skal det blive ved med. Det skriver Torsten Schack Pedersen, erhversordfører i Venstre, i dette debatindlæg.

Foto: PR

Venstre har i denne regeringsperiode sat massivt ind for at give danske iværksættere de bedste værktøjer til at vækste. Med erhvervs- og iværksætteripakken har vi investeret 14,7 mia. kr. frem mod 2025  for at styrke investeringen i iværksætteriet og forbedre danskernes aktiekultur. Det har vi bl.a. gjort gennem lavere aktiebeskatning på en aktiesparekonto og øget investorfradrag. Iværksætteriet er stærkt i Danmark – og det skal det blive ved med.

Især tilgangen til kapital vil vi arbejde med fremover. Den er nemlig altafgørende for om virksomheder kan etablere sig og fungere. Hvis man spørger Socialdemokratiet har piben en helt anden lyd – de ønsker stik imod alt fornuft højere skat på aktieindkomster og et lavere fradrag på investeringer. Det er ikke vejen frem for det vil skade investeringerne i de danske virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier