PolicyWatch

Debat: Dialog om ny EU-lovgivning styrker dansk stemme i EU

Regeringen bør bygge videre på erfaringerne fra Implementeringsrådet, som Venstre-regeringen nedsatte for at sikre, at EU-regler ikke bliver overimplementeret i Danmark, skriver Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri i DI, i dette debatindlæg.

Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri i DI | Foto: Hans Søndergaard / Dansk Industri

Som Danskl Industris repræsentant i Implementeringsrådet har jeg oplevet den store værdi, som en struktureret tilgang til arbejdet har haft på den tidlige interessevaretagelse. Vi har som danske organisationer naturligvis stadig hver især dialog med Bruxelles, men en formaliseret tilgang i Danmark har gjort det muligt, at tidligt samle organisationer, politikere og embedsværket for at sammen styrke danske prioriteter i EU.

Det er afgørende for dansk erhvervsliv, at EU-regler virker som tilsigtet og er proportionale. Derfor er det også positivt, når en bred kreds af interessenter i Danmark kan sætte sig sammen og drøfte kommende EU-regler tidligt i processen. Dette er særligt aktuelt og værdifuldt, når vi på tværs af aktører kan nå frem til en fælles dansk interesse i en konkret sag. En fælles interesse, der bliver styrket, fordi vi har en åben dialog om vores synspunkter og på den måde kan kvalificere det danske input til lovgivningsprocessen i Bruxelles.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier