PolicyWatch

Debat: Gode perspektiver for danske aftryk i EU

Danmark bokser over sin vægtklasse i EU, når det gælder dagsordener som miljø, industri, indre marked, beskæftigelse, klima og energi, skriver Johan Moesgaard, der er EU-chef i Dansk Metal, i dette debatindlæg.

Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal. | Foto: PR

Denne sommer er et nyt Europa-Parlament trådt sammen, efter de europæiske vælgere i maj gik til stemmeurnerne. Og EU-politikerne er godt i gang med at dykke med i lovmaskinen i Bruxelles. Her bliver det ganske interessant med danske briller. For kan man ud fra udvalgene i Parlamentet få et fingerpeg om, hvad der er på toppen af danskernes dagsorden?

Det tyder noget i hvert fald på ud fra en spritny analyse fra platformen, Votewatch. Her har man gennemgået, hvilke udvalg EU-politikerne fra forskellige lande har placeret sig i. Resultaterne er faktisk ganske interessante. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier