PolicyWatch

Hver tredje dansker fortsætter med at arbejde efter pensionsalderen

35 pct. af danskerne fortsætter med at stemple ind på arbejdet, efter pensionsalderen er nået. Det viser tal fra Finansministeriet.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Selvom pensionisttilværelsen kan lokke, så fortsætte lige over hver tredje dansker med at arbejde, efter folkepensionen ellers kan hæves, og otiummet kan nydes.

Det viser tal fra Finansministeriet, skriver Finans.dk.

Ifølge Finansministeriet er det således 35 pct. af danskerne, der fortsætter med at møde ind på en arbejdsplads, i det første år efter pensionsalderen er nået. Efter fem år med mulighed for en pensionisttilværelse er det stadig 20 pct. af danskerne, der er på arbejdsmarkedet.

Jo ældre de arbejdende pensionistmodne danskere er, jo færre timer arbejder de i gennemsnit. Det første år ligger den gennemsnitlige arbejdstid på cirka 20 timer, og efter fem år er den faldet til cirka 15 timer.

Netop pensionsalderen har været et hedt politisk emne, hvor VLAK-regeringen tidligere har haft et ønske om at høve pensionsalderen hurtigere end ellers planlagt. Det har Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet blokeret for, og nu har Venstre hellere ikke længere et ønske om at hæve pensionsalderen mere end planen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier