PolicyWatch

Fagbevægelsen vil indføre ny klimaskat

Fagbevægelsen ønsker, at finansieringen af den grønne omstilling skal være mere "retfærdig" og kommer derfor med nyt skatteforslag, skriver Børsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil indføre en ny klimaskat, der skal lægges på lønnen på samme måde som AM-bidraget.

Det skriver Børsen.

Klimaafgiften skal være en fast procentdel af bruttolønnen, og ifølge FH vil den form for klimaskat bidrage til, at finansieringen af den grønne omstilling bliver mere retfærdig. Modellen vil også betyde, at man ikke udskammer folk, der flyver eller kører benzinbil, lyder det.

"Hvis man siger, at vi går efter en fast del af bruttolønnen, så bidrager rengøringsassistenten med en del af det, han eller hun har, lige så vel som Ørsted-direktøren eller andre bidrager med en del af, hvad de har," siger Lizette Risgaard, formand for FH, til Børsen.

SF bakker op om idéen, mens Enhedslisten og De Radikale hellere vil gå andre veje. Skatteminister Morten Bødskov (S) skriver i en mail til Børsen, at "den grønne omstilling og en social retfærdig politik har høj prioritet", men ministeren ønsker ikke at stille op til interview om forslaget fra FH.

Radikale og SF vil forbyde nye oliefyr

Wammen vil sikre grønne regnemodeller i Finansministeriet 

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier