PolicyWatch

Fed-chef ser ikke første fase af handelsaftale stoppe usikkerhed om told

Selvom Kina og USA onsdag underskriver første del af en handelsaftale mellem de lande, mener chefen for Federal Reserve i Boston fortsat, at der vil være usikkerhed om toldsatser.

Foto: JASON LEE/REUTERS / X01757

Kina og USA underskriver på onsdag første del af en handelsaftale mellem de to lande, der skal sætte en stopper for den langvarige handelskonflikt mellem de to store økonomier.

Den ene gang efter den anden har de to lande ellers pustet til konflikten ved at indføre told på varer. Men handelsaftale eller ej – så vil usikkerhed omkring toldsatser generelt fortsætte.

Det vurderer Eric S. Rosengren, chef for Federal Reserve i Boston, ifølge Reuters.

"Alt i alt tror jeg ikke, at handelsaftalen i sig selv virkelig har elimineret problemet med bekymringer vedrørende handel," siger Eric Rosengren i forbindelse med et møde i Connecticut Business & Industry Association i Hartford, Connecticut.

Og usikkerheden om hvor meget told, der lægges på varer, har lagt en dæmper på amerikanske erhvervsinvesteringer, siger Fed-chefen.

Problemet med den aftale, der underskrives i Washington på onsdag, er, der ikke er tale om en "komplet handelsaftale", og at virksomhederne sandsynligvis vil vente på mere klarhed omkring toldsatserne, før de foretager større investeringer, påpeger han.

Trump: USA har indgået handelsaftale med Kina 

Dansk eksport til USA står til milliardlussing i straftold 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier